maanantai 30. joulukuuta 2013

Joulutunnelmaa kuvina

 Joulu tuli ja meni. Ihanaa oli! Saatiin viettää aikaa perheen, ystävien ja sukulaisten kanssa. Syödä hyvin ja paljon. Nauttia kiireettömästä olosta kotona.
Tässäpä meidän joulua kuvina: 


Ihan alkuun muutama kuva itsetehdyistä lahjoista, joita meidän tonttujen pajalta lähti :)
Mantelikrokanttia päätyi moneen pakettiin, aika imelän ihanaa. 
Vaatteita tuli ommeltua aika paljon; tunikoita, t-paitoja, boksereita, jne.. 



Useampi pipo lähti lämmittämään päitä kevätpakkasille (toivottavasti niitä on tulossa). Oli niin mukavaa tutkailla kangasvarastoja ja miettiä, mistä kukakin tykkäisi. Toivottavasti valinnat osui kohdilleen!
Muutamia ihan simppelin mallisia heijastimiakin askartelin. Se oli kyllä mukavaa puuhaa! Voisi vähän haasteellisempia mallejakin kokeilla. 


Merinovillaisia tuubihuiveja sekä kestorättejä lähti myös paketeihin :)



Tässä mamman muruset aatto-aamuna <3


Aamun ulkoilun ja joulusaunan jälkeen on aika aloittaa aterian valmistelut.


 Jouluateriahan se on aaton kohokohta! 
Meillä jouluruoka on aika perinteinen; kinkkua, graavilohta, silliä, salaatteja, herneitä, paistia (tänä vuonna kyyhkypaistia). Tänä vuonna tehtiin perunagratiinia ja se olikin tosi helppo vaihtoehto, tein pieniin uunivuokiin, joten oli kätevää lämmittää uunissa laatikoiden kanssa aina joka ruualle. 
Laatikoina meillä oli bataatti-, punajuuri-homejuusto- ja maksalaatikot. Ja oli kyllä toimiva combo! Ensi vuodelle ehdottomasti samat, saa tehdä vaan vähän enemmän kaikkia :)



Ja jo lapsuudesta tuttu jälkkäri, Mansikkajäädyke, on meidän ehdoton suosikki ja jo niin perinteiseksi muodostunut, ettei siitä henno luopua. Nam! 
Ensi vuonna ehkä voisi tehdä osan jostain eri marjasta, mutta tuo maku kuuluu ehdottomasti jouluun. 



Aterian jälkeen onkin aika rueta jännäämään pukkia. 
Ja tulihan se sieltä jännittävän odottelun jälkeen :) Lapset olivat kovin reippaita, eivät suotta ujostelleen ja lauloivat pukille hienosti. 


Mukavia lahjoja saivat; ei onneksi sitä turhaa tavaraa, jolle ahdistuneena mietitään paikkoja joulun jälkeen. Molemmat saivat muutaman kestävän toivelelun ja lisäksi jotain tarpeellista, kuten takin, pussilakanat, villasukkia.



Aattoillan kruunaa leppoisa hetki jonkun joululeffan ja herkkujen parissa. Mun suosikki on juustotarjotin kekseineen, kyytipojaksi ystävältä saatua itsetehtyä puolukkaglögiä, olipas herkkua. 

Joulupäivänä täytyy leipoa jo perinteiseksi muodostuneita Pekaanikuita, jotka on kyllä aivan kirjaimellisesti suussa sulavia pikkuleipiä! Nämä on mun suosikkikeksejä ja kuuluu kyllä jouluun. 


Aaton ohjelmallisuuksien jälkeen onkin ihanaa viettää muutama lokoisampi päivä! Saatiin sukua kyläilemään ja jouluruualle ja itse kyläiltiin toisessa paikassa, jossa saatiin tavata paljon sukulaisia. 
Miehellä oli reilun viikon mittainen joululoma, joten saatiin kyllä viettää sitä kuuluisaa laatu-aikaa perheen kesken <3 
Pian on aika kaivella suuuuuren suuri laatikko esiin ja pakata joulutavarat sinne odottelemaan ensi vuotta. 
Juhlahumu ei lopu kuitenkaan vielä tähän, sillä tänään saadaan mukavia vieraita juhlistamaan meidän kanssa uutta vuotta. Pikkuhiljaa tästä siirrynkin valmistelemaan tarjottavia! 
Iloista uutta vuotta jokaiselle :)

10 kommenttia:

  1. Kokeileppa tehdä tyrnijäädyke! Se on ihan loistavan makuinen ja sopii joulujälkkäriksikin hyvin. Mitä liimaa muuten käytit heijastinkankaan liimaamiseen?

    VastaaPoista
  2. Oijoi, kuulostaa hyvältä! Onko vinkata joku hyvä resepti siihen?
    Ja liimana tuossa käytin sitä Gutermanin liimaa, jota leirille silloin tilattiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.maku.fi/resepti/tyrnijaadyke#axzz2pMHpbbUp tuolla on ainakin aika perusjäädykeen resepti. Sokerillahan siinä voi vaan pelata, et kuinka makeaa haluaa :)

      Poista
  3. Näistä tunnelmista pidän tuhannesti! :)

    VastaaPoista
  4. Komppaan edellistä, ihania tunnelmia! :) Meillä on äiti kanssa nyt kahtena jouluna tehnyt punajuurilootaa, ilman homejuustoa tosin mutta ehkäpä muuten samalla reseptillä. Perunaa ja sipulia siihen tuli myös, olikohan omenaakin..? Kermaa perään ja uunissa piti olla varmaan pari tuntia. Kauan kuitenkin. Ja oli kyllä makoisaa! :)

    VastaaPoista
  5. Kauniita joulutunnelmakuvia <3

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia,ihania tunnelmia :) Näitä on kyllä kiva katsella! Maltan tuskin odottaa kuvia teidän uv:sta! :)

    VastaaPoista
  7. Nää sun kaikki jouluaiheiset postaukset on kyl niin ihania. Ihan loistava tunnelma ja niin nättiä. Vau, jos tiivistää haluaa. :)

    VastaaPoista
  8. Voisitko joskus jakaa tuon pekaanikuiden reseptin? Näyttävät niin herkullisilta :-)

    VastaaPoista